Prikactie bij LH niet geleid door erkende vakbond
20 Jan 2015, 20:00
foto


De actie van delen van het personeel van het ‘s Lands Hospitaal, gisteren, is een prikactie, geleid door de nieuwe vakbond in het ziekenhuis. Deze vakbond is niet erkend door de directie van het ziekenhuis en strijdt met de reeds bestaande om de gunsten van de medewerkers. Dit zegt de voorlichting van het ziekenhuis in een persbericht. De nieuwe bond wil erkend worden en heeft daarom de actie gevoerd.

Tijdens de prikactie is er gevraagd om onder meer uitbetaling van verschillende toelages. Hierover heeft de directie echter al afspraken gemaakt met de bestaande vakbond. Waarnemend directeur Bernhard Abia heeft de werknemers 15 januari beloofd, dat de kledingtoelage uiterlijk 24 januari wordt uitgekeerd. De prestatietoelage zal in de eerste week van maart 2015 uitbetaald worden.

Op 6 januari was er een meeting van de directeuren van de overheidsziekenhuizen om de financiële situatie te bespreken. Op 9 januari vroegen de directeuren schriftelijk aan de vicepresident (vp) om de ziekenhuizen tegemoet te komen om de liquiditeits-tekorten over de maanden januari en februari 2015 te kunnen overbruggen. Concreet is gevraagd om de continuering van de uitbetaling van suppleties aan de overheidsziekenhuizen. De directie heeft de vakbond op 12 januari uitstel gevraagd van uitbetaling van de toelagen zoals gewend en het resultaat van het onderhoud met de vp af te wachten. Op 14 januari zijn de directeuren geïnformeerd door de vp, waarna de afspraken met de vakbonden zijn gemaakt.

Abia heeft het personeel gevraagd om de arbeidsrust te bewaren en de schouders gezamenlijk onder het werk te blijven zetten. Hij geeft aan dat hij niet vakbondsonvriendelijk is, maar wel wil dat belangen van arbeiders op een gestructureerde wijze worden behartigd. Het moet voor de directie duidelijk zijn wie de erkende vertegenwoordiger van de werknemers is en dus ook als gesprekspartner erkend wordt. Op dit moment is dat het bestuur geleid door waarnemend voorzitter Iwan Weeks, zegt de voorlichting van het ‘s Lands Hospitaal.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May