IMT met 4-0 te sterk voor Takdier Boys
18 Jan 2015, 02:00
Ronnie Brunswijk probeert hier twee spelers van Takdierboys te omspelen.

In het Ronnie Brunswijk stadion werd zaterdag Takdier Boys met 4-0 richting Wanica gestuurd door de Moengonese club tevens landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT). De wedstrijd leek na 45 minuten uitgespeeld te zijn. De ruststand in deze ontmoeting was 3-0.

Het duurde even voordat IMT het net kon vinden. Anduelo Amoeferi trok de bal vanuit links voor en het leder kwam bij Giovanni Waal terecht. Deze legde op zijn beurt keurig terug voor Gregory Pokie die goed kwam inlopen en met een keihard schot 1-0 voor de thuisploeg noteerde.
Takdierboys had in deze helft niet veel in de melk te brokkelen en had moeite met het aanvalsgeweld van IMT vanuit de vleugels. Een overtreding van doelman Quincy Lugard op Yves Vlijter van IMT in de 16m zone leverde een penalty op. Joel Baja belaste zich hiermee en maakte geen fout 2-0. Inter had duidelijk niet genoeg. Een prachtige volley van Waal op aangeven van Angero Renfrum, bracht IMT op 3-0.
In de tweede helft was het weer haast hetzelfde spelbeeld als de eerste 45 minuten. Rodney Dalfour werd even gevaarlijk voor Takdier Boys evenals Melvin Valies.

Lugard werd in deze helft vervangen door Regillio Scholsberg die in het doel kwam. Wederom was het Amoeferie die vanuit links voortrok waar Waal klaar stond om de leder door te geleiden naar Holtuin. Hij wist met een mooie kapbeweging twee verdedigers van zich af te schudden en gaf met een diagonaal schot Scholsberg het nakijken: 4-0. Dit was ook de eindstand en de ploeg uit Moengo gaat nog steeds ongeslagen aan kop in de hoofdklasse competitie van de SVB.