Ruim 200 grondbeschikkingen uitgereikt in Nickerie
17 Jan 2015, 01:00
foto
Minister Steven Relyveld overhandigt een grondbriefje aan een aanvrager die lang gewacht heeft op dit moment. First lady Ingrid Bouterse-Waldring kijkt toe.


Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft vrijdag in Nickerie ruim tweehonderd grondpapieren uitgereikt. Hierna is een dependance van het Management Instituut Grondregistratie en Land Informatie Systeem Suriname (MI-Glis) in gebruik genomen.

Ajem Amathardji (48) zegt aan Starnieuws dat zij heel blij is met de uitreiking van de grondpapieren. “Mijn opa heeft gewacht, mijn moeder heeft gewacht, ze zijn beiden intussen overleden, ze hebben het nooit gehad. Ik ben verschrikkelijk blij dat ik na langer dan 40 jaren dit in ontvangst mag nemen. Ik ben meneer Doekhie en meneer Joeloemsingh heel dankbaar. Het is niet voor mij, ik wil iets hebben voor mijn kleinkinderen”, zei Amathardji ontroerd.

Ondervoorzitter van de districtsraad Roy Sedoc, bedankte de minister voor zijn voortvarendheid en gaf aan dat bij RGB niet gekeken wordt naar politieke kleur. Sedoc had de minister 6 maanden terug gevraagd om de afdeling van MI-Glis in Nickerie te openen. "En het is nu een feit".
Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh vroeg de mensen om hun stukken niet te verkopen of te verleggen.

Volgens assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) die zijn 60e verjaardag vierde gisteren, kon hij geen beter cadeau krijgen. Hij is blij dat zoveel Nickerianen hun grondpapieren in ontvangst kunnen nemen. Hij gaf aan dat in juli toen het dependance van RGB geopend werd, men de dag erna vond dat het op de jaardag van de paarse partij is geschied. "Wel nu, de onzichtbare hand heeft het vandaag gepland dat het op de jaardag van de VHP moet zijn, wat zal men dan nu zeggen. Hij feliciteerde de VHP met haar jaardag en wenst de oranje partij sterkte toe naar de verkiezingen. Bij de uitreiking waren ook aanwezig de first lady en zeker vijf ministers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May