Vier en een half jaar voor beroving
17 Jan 2015, 19:00
foto


Rechter Sieglien Wijnhard heeft Urvin H., Rotney M. en Milton M. veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en zes maanden onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Het in beslag genomen vuurwapen en de patronen zijn verbeurd verklaard. De mannen pleegden een beroving bij Uniqa aan het Molenpad op 27 augustus 2013. Tijdens het schietincident werd Dennis Bont (41) dodelijk geraakt.

Eerder verklaarde Urvin H. dat hem was voorgehouden door een van de medeverdachten dat er geld bij Uniqa te maken was. De tip voor de beroving zou van een medeverdachte zijn gekomen. Hij was samen met de twee medeverdachten een avond voor de beroving nog langsgereden en de volgende dag is het feit bij Uniqa gepleegd.

Urvin H. Verklaarde dat Bont drugs zou verkopen. Op een bepaald moment is besloten de drugs niet meer te kopen, maar te stelen. Urvin H. zei dat hij niet op Bont geschoten had.
De andere veroordeelden ontkennen betrokken te zijn. De rechter achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. Zij merkte op dat dit soort feiten de samenleving opschrikken. Daarnaast heeft een persoon het leven gelaten.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May