Sport- en Jeugdzaken geeft tools aan buurtorganisaties
15 Jan 2015, 13:00
foto
Faizel Abdoelgafoer schenkt brushcutters aan Ricardo Pollard van Balona. Links Rajiv Sewnath van Tammenga. (Foto: Raoul Lith)


Drie organisaties hebben op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken een pakket ontvangen ter ondersteuning van de activiteiten die zij uitvoeren voor de jeugd. Aan de vertegenwoordigers zijn vier brushcutters en geluidsapparatuur overhandigd. “Het beleid van het ministerie in samenwerking met het jeugdambassadeurs MDG programma, is er opgericht om jeugd- en sportorganisaties, die ervoor zorgen dat jongeren na hun schooltijd of werk een stukje recreatie of sport te beoefenen, volledig te ondersteunen”, zegt Faizel Abdoelgafoer van Sport- en Jeugdambassadeur, tevens MDG ambassadeur.

“Het heeft een tijdje geduurd, maar de aanhouder wint altijd", stelt Rajiv Sewnath. Hij is ressortraadslid van Tammenga en heeft twee brushcutters ontvangen. Sewnath zegt dat de machines gebruikt zullen worden voor het veld op de hoek van de Mariastraat en de Leysweg. “Meer dan 50 mensen maken dagelijks gebruik van het veld. Voorheen werd er een machine ingehuurd voor de onderhoud van het veld. Maar dat bracht af en toe problemen bij de betaling”, legt Sewnath uit. Hij is van mening dat met de bijdrage van het ministerie er beter structuur gegeven wordt. Ook een ander veld op de hoek van de Evita- en de Anwar Sadatstraat in het ressort zal volgens Sewnath met deze machines worden onderhouden.

Michael Meerzorg van de jongerenorganisatie Kafiluddistraat is echt blij. Hij geeft aan dat hij samen met vrienden muzieklessen verzorgt aan jongeren uit de buurt. “Deze jongeren leren gitaar spelen, maar ook andere instrumenten zoals de drum”, vertelt Meerzorg. Abdoelgafoer overhandigde aan Meerzorg geluidsapparatuur. Ook aan Ricardo Pollard, de vertegenwoordiger van de buurt- en sportorganisatie Balona, zijn er twee brushcutters geschonken. Pollard geeft aan dat er meer slagbal wordt gespeeld waar ook spelers uit Flora gebruik van maken.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May