BNV-KLM advanced masterclass luchtvaart beveiliging
15 Jan 2015, 02:00
foto
Mark Karg van het BNV en KLM security manager Anand Bansradj.


Het Bureau Nationale Veiligheid (BNV) en de KLM bereiden een 'advanced masterclass luchtvaartbeveiliging' voor. In 2012 is een strategisch partnerschap tussen BNV en de KLM, gesloten. In augustus van dat jaar werd reeds een masterclass luchtvaartbeveiliging in Paramaribo gehouden met als thema: be the change. De advanced masterclass welke gehouden zal worden op 6 en 7 februari is het vervolg hiervan.

De KLM-delegatie zal geleid worden door de vicepresident Security Services Ben Swagermans en bestaat uit zeven personen, allen internationaal gecertificeerde instructeurs. Gelet op de terreuraanslagen van de afgelopen dagen in Europa en de rest van de wereld, en de nog aanwezige dreigingen, sluit deze masterclass goed aan, meent Mark Karg, Nationaal Coördinator Terrorisme Preventie, Openbare orde & Veiligheid van het BNV. Momenteel is de KLM security-manager voor Afrika, het Midden-Oosten en Suriname, Anand Bansradj, voor een kennismakingsbezoek in Suriname. Hij zal gesprekken voeren met diverse luchtvaart autoriteiten waaronder CASAS, en tevens helpen met de voorbereiding van de masterclass. Aan de advanced masterclass zullen alle betrokkenen uit de luchtvaart sector deelnemen, waaronder Casas, Luchtvaartdienst, NV Luchthavenbeheer, Douane, BID-team, Immigratie, TCT, grote airlines, CIVD, Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname.

Bansradj had als eerste een onderhoud met Karg. Vrijdag brengt hij een beleefdheidsbezoek aan BNV onderdirecteur Rudie Roeplal. “Het is goed dat het grote publiek ziet dat de veiligheid in Suriname op een goed niveau is. Ik kan niet begrijpen dat er personen zijn die vinden dat ons land op alle niveaus gedaald is internationaal. Qua terrorisme preventie zitten we goed, getuige ook het net verschenen verslag van de Counter Terrorism Executive Directorate van de Veiligheidsraad van de V.N. Inspecteurs van deze organisatie hebben ons land in oktober 2013 bezocht, “ zegt Karg aan Starnieuws. “Er is assistentie aangeboden om het niveau verder omhoog te trekken. Verder heeft onze UNODC Port Control Unit recentelijk samen met onder andere Guyana enkele markante drugsvangsten gedaan. BNV directeur Melvin Linscheer heeft tijdens het laatste reguliere overleg van veiligheidsdiensten en korpsen speciale directieven gegeven om de nationale veiligheid verder aan te scherpen.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May