VHP'ers stellen positie Jogi ter discussie
14 Jan 2015, 00:00
foto
Indieners van de brief aan VHP-voorzitter Chan Santokhi. (Foto: Kishan Ramsukul)


De positie van assembleelid Mahinder Jogi in Saramacca wordt ter discussie gesteld door structuren in een brief aan VHP-voorzitter Chan Santokhi. Zij vinden dat de partij met een 'dream team' moet komen om de verkiezing te winnen in mei. Jogi, die ook hoofdbestuurslid is, om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het om een kleine groep mensen gaat. Hij heeft er alle vertrouwen in "dat de voorzitter eerlijk en oprecht deze zaak zal benaderen en de eenheid in de partij zal bewaren".

De briefschrijvers vinden dat met de nodige zorgvuldigheid kandidaten worden aangewezen voor De Nationale Assemblee, rekening houdend met het profiel en de integriteit. "Hierdoor zal het beleid van het hoofdbestuur van verjonging en doorstroming tot uiting komen. Er is geen sprake van verjonging en of doorstroming als die pas na 15-20 jaren of meer worden ingevoerd. Dus geen carrière; geen doorstroming; geen ontplooiingskansen; geen groei; geen zekerheid voor het voortbestaan van de partij", zeggen de briefschrijvers.

Zij vinden dat de 'achterban' verzadigd raakt van personen, die te lang een politieke functie bekleden, ongeacht hun functioneren. De onvrede die hiermee gepaard gaat mag niet worden onderschat. De enige manier om deze onvrede tot uitdrukking te brengen, is het stemgedrag. De briefschrijvers vinden dat de partij niet voorbij kan gaan aan de politieke ontwikkelingen en omstandigheden bij andere politieke organisaties, zoals het terugtreden van lang zittende assembleeleden. Het politieke veld let hierop en maakt vergelijkingen. En trekt dan verder conclusies, die het stemgedrag beïnvloeden.

Zetelwinst verzekerd
"Wij zullen u volledig steunen in het samenstellen van een 'dream team' om deel te nemen aan de verkiezingen. Dit 'dream team' zal moeten bestaan uit overwegend nieuwe, integere, sterke, inspirerende, motiverende en volwassen leden, die zorg moeten dragen voor de overwinning", zeggen de VHP'ers. Zij zijn ingenomen met een besluit dat zou zijn genomen dat de VHP-leden die twee of meer termijnen het volk vertegenwoordigd hebben, zich op een andere wijze dienstbaar maken.

Jogi wil niet veel kwijt over dit schrijven. Hij haalt aan dat Saramacca meer dan 10.000 kiezers telt. Hij heeft keihard gewerkt voor de partij. De vergadering die op 28 december werd belegd, was overweldigend. "Wij zijn een miljoen procent verzekerd van de zetel in Saramacca", stelt Jogi. Hij is ervan overtuigd dat de partijleider zaken naar juiste waarde weet te schatten. In Saramacca is VHP de lijsttrekker. De andere twee plekken zijn voor Pertjajah Luhur en NPS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May