Acht jaar geëist voor beroven en vergiftigen honden
13 Jan 2015, 14:00
foto


Tegen H.J. en G.V. heeft officier van justitie, Shanta Mahadew, acht jaar celstraf geëist. Zij zouden twee honden met furadan vergiftigd hebben en een beroving gepleegd hebben. Zij merkte op dat de verdachten met voorbedachten rade gehandeld hebben. Zij hebben eerst de honden vergiftigd alvorens zij overgingen tot het feit. Dit gebeurde in het district Para op 24 december 2013. De beroving heeft drie dagen later plaatsgevonden.

De benadeelde vrouw was in haar woning toen zij hoorde dat er getoeterd werd. Twee mannen stapten uit een wagen en gingen haar terrein op. Ze vielen de vrouw meteen aan. De verdachten haalden het huis overhoop om goederen en sieraden buit te maken. Ze vertrokken toen het tijd werd dat de echtgenoot van de vrouw thuis zou arriveren van het werk. Een getuige zag de mannen en achtervolgde het voertuig. Hij speelde het kentekennummer door aan de politie. De verdachten zijn in januari vorig jaar klemgereden en aangehouden.

De bestuurder H.J. verklaarde dat hij een rit op 24 december 2013 had gereden voor G.V. en een nog een andere man, die nog voortvluchtig is. Hij reed de taxirit toen de honden zijn vergiftigd. Ook werd op die bewuste dag een gascilinder en een polshorloge uit de opslagruimte van een ander weggenomen. Er werd een tas met kledingstukken aangetroffen in de auto. De benadeelde herkende deze positief. Ook het voertuig van de verdachten heeft de vrouw herkend.

Advocaat Irvin Kanhai voerde aan dat uit het rapport niet is gebleken dat het om furadan gaat waarmee de honden zijn vergiftigd. Hij zei dat zijn cliënt H.J. niet op het perceel van de benadeelde vrouw is geweest. Verder zou hij ook geen kennis dragen van het feit en heeft slechts een rit gereden. Op 9 februari zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May