Simons gaat agenda uitbreiden, maar onderhandelt niet
12 Jan 2015, 17:40
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons staat journalisten te woord. Zij wordt geflankeerd door Marinus Bee van A Combinatie (links) en Ricardo Panka, fractieleider van de Mega Combinatie. (Foto: Raoul Lith)


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt dat zij een aantal wetten wil afwerken in de komende twee maanden. Zij heeft in december een vergadering uitgeschreven met diverse agendapunten, waar vooral de oppositie en Nieuw Suriname moeite mee hebben. Zij hebben principiële bezwaren tegen de ontwerpwet constitutioneel hof. Simons zei in gesprek met journalisten vanmiddag dat zij niet onderhandelt over de agenda. Er kunnen ontwerpwetten die af zijn voor behandeling worden toegevoegd, zoals de anti-corruptiewet, waar de antwoorden van de regering binnen zijn.

Simons stelt dat de coalitie nog steeds kan bogen op een meerderheid van 26. Zij zal binnenkort een vergadering uitschrijven. Er is vandaag gesproken met Nieuw Suriname, Mega Combinatie en A Combinatie. Simons zegt dat over de voortgang van het werk is gesproken. Zij is van plan wetsontwerpen, waarover diverse leden gesproken hebben, toe te voegen aan de agenda, wanneer ze klaar zijn voor behandeling. Zij merkt op dat de voorzitter de agenda bepaalt en dat er punten toegevoegd kunnen worden en verder geschoven. Zij is niet van plan hierover te onderhandelen.

De gesprekken die gevoerd worden om het parlementaire werk voortgang te doen vinden, zijn nog niet afgerond. Binnenkort wordt er een besluit genomen over wanneer er wordt vergaderd. Simons wil zich concentreren op wetten die noodzakelijk zijn voor de samenleving. Zij gaat voor effectieve vergaderingen. Zij vindt dat de regeerperiode van de coalitie correct moet worden afgesloten. De assembleevoorzitter hoopt de begroting van 2015 ook te kunnen behandelen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May