160 deelnemers studiedag NDP-jongeren Saramacca
11 Jan 2015, 01:00
foto
NDP-jongeren met elkaar in discussie in Saramacca.


NDP-jongeren van Saramacca hebben zaterdag een studiedag gehouden. Orpheo Ngadiman, voorzitter van de NDP-jongeren van dit district, gaf in zijn welkomstwoord tot de ruim 160 deelnemende jongeren het belang van de studiedag aan. “Als wij straks in het kader van de verkiezingen het veld ingaan om mensen te overtuigen dat zij op de NDP moeten stemmen, moeten wij goed geïnformeerd zijn”.

Voorzitter van de NDP-jongeren, Sergio Akiemboto en Faizel Abdoelgafoer, ondervoorzitter, sloten zich bij deze woorden aan en juichten het initiatief van Saramacca toe. De studiedag bestond uit verschillende sessies. De coördinator van de NDP in Saramacca, Jules Wijdenbosch, gaf een presentatie over democratie en bestuur. Hij merkte op dat de jongeren straks het bestuur moeten gaan overnemen. Errol Alibux besprak de door de NDP Saramacca uitgegeven brochure Waarom ben ik NDP? Hij merkte op dat het om een belangrijke brochure gaat voor de kaders van de NDP, omdat hierin veel informatie staat over de partij en wat door de regering is gerealiseerd in het land en in het district Saramacca. De inhoud van de brochure kan goed gebruikt worden als de NDP kaders en jongeren de kiezers gaan bezoeken.

In de middag werd onder de leiding van assembleelid Joan Dogojo in groepen gediscussieerd aan de hand verschillende stellingen. De interesse van de jeugd voor de politiek, de veiligheid en de beschuldigingen over corruptie aan de huidige regering waren een paar onderwerpen waarover de jongeren hun mening gaven. Wijdenbosch gaf in zijn slotwoord van de studiedag aan dat hij onder de indruk is hoe de jongeren de verschillende onderwerpen hebben bediscussieerd. Hij is vol vertrouwen over de rol die de jongeren zullen spelen bij de verkiezingen van 25 mei, meldt NDP-Saramacca in een persbericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May