Organogram moet jarenlange achterstand wegwerken
09 Jan 2015, 03:00
foto
Minister Ashwin Adhin


Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft een nieuw organogram. Op organisatorisch en managementniveau moet het departement nu veel beter gaan functioneren. Minister Ashwin Adhin zei op een persconferentie dat er een verouderde organisatiestructuur is overgenomen. "We hebben nu een totaal nieuw organogram dat een update geeft en ons uit die 20 tot 30 jaar achterstand haalt", stelt Adhin.

Bij het Bureau Lager Onderwijs (BLO) vindt er dit jaar een organisatorische splitsing plaats. Het is de bedoeling dat in het management duidelijke veranderingen moeten plaatsvinden. Bij het BLO vallen de basisscholen en de muloscholen onder één management. Adhin noemt het een gigantisch bureau. "Nu zal hij gesplitst worden in basisonderwijs en voortgezet onderwijs".

De bewindsman kondigt ook aan dat het onderwijsinspectieapparaat wordt verheven tot een organisatie die rechtstreeks onder de minister valt. Hierbij vindt ook de introductie plaats van een inspecteur generaal. "De inspecteur generaal zal aan het hoofd zijn van de inspecteurs op alle andere niveaus", meent Adhin. Hij zegt dat het ministerie tot nu toe nog nooit een inspecteur heeft gehad voor hoger onderwijs. Volgens de minister wordt ook deze inspecteur geïntroduceerd die inspecties van de Universiteit, Polytechnic College en alle andere instellingen die hogere opleidingen aanbieden zal uitvoeren.

Adhin geeft aan dat met de verheffing van het apparaat rechtstreeks onder de minister ook de bezoldigingen aantrekkelijker worden. Het ministerie krijgt volgens het organogram een onderdirectoraat 'Hoger Onderwijs'. "Dat houdt in dat het totale veld aan hoger onderwijsinstellingen nu via een onderdirecteur gecoördineerd zal worden".

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May