Twaalf maanden in drugszaak opgelegd
09 Jan 2015, 11:00
foto


Akshay G. is door rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting van donderdag gevonnist tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een boete van SRD 1500 of een hechtenis van drie maanden. De veroordeelde heeft op 1 oktober geprobeerd om 1105 gram cocaïne te smokkelen naar Nederland.

Mettendaf voerde aan dat de veroordeelde bekend heeft dat hij het spul duurder zou verkopen in Nederland. Volgens hem had hij de drugs voor US$ 7000 gekocht. Ook kon hij niet aangeven wat zijn motief was. Hij beweerde dat hij om zijn huiselijke situatie overging tot het feit. Het rapport van de Forensische Maatschappelijke Zorg heeft uitgewezen dat hij geen enkele reden hiertoe had. Ook is er niet gebleken dat Akshay G. schulden had die hij zou moeten aflossen.

De veroordeelde is operator, bezit een kleine graafmachine en is ook onderaannemer. Hij woont samen met zijn vrouw, twee broers en zijn ouders in een huis. Verder vertelde hij dat iedereen voor zichzelf zorgt en dat hij pas getrouwd is. Hij kon niet exact aangeven wat hem bewogen heeft om dit feit te plegen. Raadsman Irwin Kanhai die Akshay G. bijstaat, voerde aan dat de vader van Akshay G. oud-militair is en hij kan het gedrag van zijn zoon niet begrijpen. De drugs waren simpel verpakt en in de koffer gestopt. De veroordeelde is voor het eerst in aanraking gekomen met de politie. Officier van justitie, Reshmi Rathipal, eiste een celstraf van een jaar, onvoorwaardelijk en een boete van SRD 1500 of een hechtenis van drie maanden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May