Twee jaar geëist voor oplichting en verduistering
09 Jan 2015, 01:00
foto


Tegen Rahid G. heeft officier van justitie, Reshmi Rathipal, een celstraf van twaalf maanden voor verduistering van sieraden en twaalf maanden voor oplichting opgelegd. Volgens de officier is de verdachte niet te vertrouwen. Daarnaast was hij eerder voor dezelfde feiten al gevonnist. Ook hebben de benadeelden geen enkele zekerheid dat zij hun sieraden en gelden terug krijgen.

Tien benadeelden hadden aangifte tegen de verdachte gedaan. Hij heeft geld en sieraden van hen genomen om nieuwe modellen te maken, maar de benadeelden hebben deze nooit gekregen. Volgens de verdachte werd er ingebroken bij hem en de dieven namen de sieraden en het geld mee. Dit hield hij geheim en heeft geen aangifte gedaan, omdat hij geen vertrouwen in de politie had. Bij de eerste keer had hij een aanrijding gemaakt en volgens hem raakte hij toen de sieraden en het geld van de eerste groep benadeelden kwijt.

Bij de politie had Rahid G. verklaard dat hij de sieraden en het geld van de tweede groep benadeelden had gebruikt om de eerste mensen terug te betalen. Hierdoor heeft hij de tien benadeelden niet kunnen voorzien van de sieraden. De verdachte zegt dat hij alle benadeelden wil afkopen, maar dat kan hij doen als hij op vrije voeten komt. In zijn laatste woord zei de verdachte dat hij iedereen wil terug betalen en dat hij in vrijheid gesteld wil worden, zodat hij kan werken. Op 22 januari zal er vonnis geveld worden in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May