ABOP-jongeren met moed en bewustzijn bewapend
08 Jan 2015, 20:00
foto
ABOP-topper, minister Falisie Pinas, spreekt de jongeren van de partij toe.


Jongerenvertegenwoordigers van de verschillende districten van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP) hebben gisteren het verkiezingsjaar ingeluid met een 'opo yari brunch' in restaurant Chi Min. Hoofdbestuurslid van de ABOP, tevens minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting Alice Amafo, en haar collega van Transport, Communicatie en Toerisme, Falisie Pinas, hebben de jongeren moed ingesproken en hen bewust gemaakt van de strijd die geleverd moet worden op weg naar 25 mei.

Beide functionarissen stelden dat het een politiek moeilijk jaar zal worden. De jongeren moeten volgens Amafo politiek goed bewapend zijn. "Het streven is altijd om te gaan voor het maximale te gaan. Je moet met de volle overtuiging de verkiezingsstrijd aangaan", stelde ze. De partij gaat voor welvaart voor eenieder, deelde Amafo mee. "We willen gelijke ontwikkelingskansen scheppen voor iedereen in dit land. Voorop gesteld dat we elkaar ook met liefde bejegenen". Ook Pinas gaf enkele voorbeelden van hoe de jongeren zich moeten bewapenen. Volgens hem betekent een overwinning hard werken. "Je dient, zoals in het dagelijks leven, hard te werken om een doel te bereiken. Laat je niet misleiden als jongere en weet precies waarvoor je staat".

Stefanus Ligorie, jongerenleider van de ABOP, is de ministers erkentelijk voor de motivatiegesprekken. "We hebben een platform als jongeren en laten we goed gebruik van maken. We weten dat het bij de verkiezingen gaat om zoveel mogelijk zielen winnen voor de partij en dat jongeren een doorslaggevende rol vervullen. We zijn nog lang niet klaar, maar we gaan ervoor", meent Ligorie. Op 17 januari is er een jongeren 'Opo Yari manifestatie' in Paramaribo, aan de Waterkant gepland. Dit weekeind gaat een ABOP train de trainers cursus van start, waaraan ook de jongeren van de partij zullen meedoen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May