Prof League uitdaging voor SVB in 2015
07 Jan 2015, 18:00
foto


Naast de dubbele nationaliteit voor spelers van Surinaamse origine die voor Natio willen uitkomen, heeft de Surinaamse Voetbalbond (SVB) dit jaar ook als prioriteit om te starten met een professional league. SVB-voorzitter John Krishnadath zegt dat ze het afgelopen jaar hebben geëvalueerd op verschillende niveaus “en op basis daarvan zijn we ons beleid aan het aanpassen.”

De uitdaging is om in het competitiejaar 2015-2016 te beginnen met een professional league. “We moeten en zullen ons voetbal op een hoger niveau brengen,” meent de bondsvoorzitter. Hij hoopt op de medewerking van clubeigenaars die zich conform de professionele richtlijnen zullen moeten gaan opstellen. Er zal in elk geval een andersoortig investeringspatroon komen dan nu het geval is. Er zijn enkele modaliteiten voor deze league. Een commissie zal volgens Krishnadath het voorwerk doen en de bond adviseren welke optie de beste is.

Slopen AK-stadion
Ook de SVB als organisatie zal aan bepaalde eisen moeten voldoen. “We weten dat er aardig wat komt bijkijken voor de transformatie.” Bij een prof league hoort er een nieuw stadion. Krisnadath vertelt dat het ontwerp al is gemaakt. Gesprekken met financiers worden op gang gebracht. “Het wordt het AK-stadion,” zegt de SVB-voorzitter. Hij onthult dat het huidige AK-stadion zal worden gesloopt en een totaal ander gezicht zal krijgen met betere faciliteiten. Hij wil niet vooruit lopen op zaken, maar zegt dat het er goed uitziet.

Intussen heeft de SVB het voetbalseizoen gisteren opgestart. In de U-17, U-20 en de hoofdklasse dames zijn vier wedstrijden afgewerkt. Morgen start de tweede ronde van de SVB Bekercompetitie. Er zullen twee wedstrijden worden gespeeld in het Dr. Ir. Frank Essed stadion.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May