Abdoel: Pahlad allang afgewezen door NDP-structuren
07 Jan 2015, 02:00
foto
Assembleelid Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP)


Het vertrek van NDP-parlementariër Charles Pahlad naar de VHP, is voor menig NDP’er in het district Wanica slechts een bevestiging van wat twee jaar terug al als ‘teken’ werd waargenomen. “Het is bij velen bekend dat de structuren van de partij Pahlad niet lusten. Hij raakte hierdoor sterk verbitterd. Zijn vertrek was dus geen verrassing voor de partij,” zegt collega-parlementariër, partij- en districtsgenoot Amzad Abdoel, die behoort tot een van de jonge NDP-parlementariërs en een echte pupil is geweest van Pahlad.

“Deze stap van de heer Charles Pahlad keur ik sowieso af, temeer omdat hij mij heeft begeleid. Ik weet hoe hij over de VHP sprak en dacht. Dat hij een nationale partij verlaat en kiest voor een etnische partij verbaast me meer. Hij is een van de felste strijders geweest tegen etnische politiekvoering. Ik keur het dus af dat hij ervoor gekozen heeft om juist die etnische politiekvoering te ondersteunen tegen de partij die hij heeft helpen opbouwen,” zegt Abdoel.

Verbitterd
Volgens de jonge politicus werd Pahlad twee jaren terug al door de partij bedankt op een vergadering te Saramacca Polder, bij de overstap van de groep van Vidjai Chotkan uit de VHP naar de NDP. Op die bijeenkomst werd Rabin Parmessar, toen assembleelid, aangewezen als trekker van het district Wanica. “Na een tijdje, toen Pahlad weer de coördinatie van het district kreeg, bedankte hij zelf. Hij vond geen steun bij de structuren. Sindsdien en ook daarvoor was Pahlad sterk verbitterd en werd de band tussen hem en de VHP hechter”, zegt Abdoel. Dit bleek ook uit het feit dat wanneer NDP’ers bij Pahlad aanklopten voor hulp, hij hen verwees naar de VHP-parlementariër Asiskumar Gajadin. “Toen al wisten wij dat hij de VHP ondersteunde. Ondanks dat heeft de partij de heer Pahlad nooit onheus bejegend. Hij is altijd met alle egards behandeld.”

De partij heeft volgens Abdoel behoorlijk wat werk verzet om de beloften die tijdens de verkiezingen van 2010 in Wanica waren gedaan, in te lossen. “Toen een van de twee grote beloftes, namelijk water voor Domburg werd gerealiseerd, was Pahlad weer degene die daar niet aanwezig was en toch behandelde de partij hem met alle egards. Ondanks alle moeite, energie en tijd die gestopt is om het project ziekenhuis Wanica van de grond te krijgen, zagen wij hoe hij dit alles afkraakte. Ook toen heeft de partij hem met alle egards behandeld en hem niet van repliek gediend. Maar zijn bitterheid nam toe. Dat was ook te merken aan de uitspraken die hij deed tegenover partij parlementariërs in de koffiekamer van het parlement. Wij zagen het dus aankomen. Het was slechts afwachten wanneer het zou gebeuren”, zegt Abdoel.

Geen dyugu dyugu
De NDP-parlementariër spreekt tegen dat de overstap van Pahlad als een groot verlies voor de partij in Wanica aangemerkt mag worden. Abdoel zegt dat Pahlad geenszins op eigen kracht in staat is geweest 8.000 stemmen in Wanica te halen in 2010. “Pahlad heeft hard gewerkt om de stemmen te krijgen, maar de partij had in 2010 ook een strategie afgesproken om op de lijstduwer te laten stemmen. Ik had persoonlijk de taak om de heer Pahlad te promoten. Dat kan worden nagetrokken uit alle opnames van vergaderingen waar ik uitdrukkelijk aangaf dat er op no. 7 van de kandidatenlijst van het district, Charles Pahlad, gestemd moest worden. Deze oproep deed ik zelfs op de laatste massameeting van de NDP in Wanica. Pahlad had een begeleidende rol, maar het werk werd uitsluitend door de structuren en de stootgroep van jongeren gedaan waarvan Rosellie Cotino voorzitter en ik de ondervoorzitter was”.

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft Etienne Boerenveen belast met de coördinatie van Wanica. “Onze strategie is al uitgestippeld en we zijn op spoor. Er is geen dyugu dyugu meer binnen de partij en wij zijn voorbereid op de verkiezingen,” zegt Abdoel.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May