Somohardjo: Wij komen met 'breaking NDP nieuws'
07 Jan 2015, 00:00
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo


De voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, zegt dat assembleelid Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) niet eens meer in de politieke arena is. Zijn conclusie dat de PL verschillende lezingen heeft gegeven over de motieven van president Desi Bouterse om deze partij uit de coalitie te zetten, slaat volgens Somohardjo nergens op. "Parlementariërs uit de coalitie zijn ontevreden. Er vindt een leegloop plaats in de NDP", meent Somohardjo. "Deze week komen we met een 'breaking NDP-nieuws', want de regering kan niet meer functioneren", laat Somohardjo optekenen.

"De NDP wilde minister Soewarto Moestadja en het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben. Ook is geprobeerd minister Raymond Sapoen en twee assembleeleden los te weken. Deze politieke coup is mislukt", stelt Somohardjo tegenover Starnieuws.
Vishnudatt vindt dat het masker van Somohardjo is gevallen. Hij geeft diverse lezingen over het uit de coalitie zetten van de PL. Vishnudatt blijft erbij dat het om chantage van Somohardjo ging. De PL-voorzitter vindt dat Vishnudatt, die volgens hem niks meer in de melk te brokkelen heeft, goede sier wil maken met zijn analyse. "Omdat onze mensen standvastig zijn gebleven, is de politieke coup mislukt. Wie zet een partij met zes parlementariërs uit de coalitie, terwijl je weet dat er een quorumprobleem gaat ontstaan", stelt Somohardjo.

De politicus merkt op dat de regering niet meer gedragen wordt door een meerderheid in De Nationale Assemblee. Het parlement kan niet eens vergaderen. Deze week zullen de samenwerkende partijen van zich laten horen. Somohardjo wil niet vooruitlopen op deze kwestie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May