Nickerie viert geboortedag profeet Mohammed groots
04 Jan 2015, 20:00
foto
Voertuigen in optocht door de straten van Nickerie.


De geboortedag van de heilige profeet Mohammed is groots gevierd in Nickerie. 88 personenauto’s en 5 bussen hebben onder begeleiding van de politie motorsurveillancedienst ongeveer 30 kilometer gereden door de straten van het district.

Organisator Ashabe Islam Nickerie zegt dat ongeveer 600 personen uit alle ressorten de herdenking hebben bijgewoond. Tijdens de dienst, die door de jongeren van Ashabe Islam werd gehouden en ondersteund werd door de gastsprekers (een maulana van Surinaamse en één uit Nederland), is het leven en de gewoontes van de profeet voorgehouden aan de bezoekers.

Ofschoon officieel de geboortedag van Mohammed, Ied Miladun Nabie, dit jaar op 2 januari viel, heeft de organisatie ervoor gekozen deze vandaag te herdenken. “We hebben voor vandaag gekozen, omdat 2 januari voor de meeste mensen ondoenlijk was om de viering op die dag te organiseren”, zegt coördinator Moennaf Madhar aan Starnieuws. Hij is zeer tevreden met het verloop en de opkomst. “De moslims van Nickerie hebben wederom getoond dat zij de waarde van de profeet koesteren.”
Het is de negende opeenvolgende jaar dat de geboortedag van de profeet op zo'n wijze wordt herdacht. Madhar ziet de stoet auto's elk jaar groeien. Opmerkelijk waren dit jaar de 'grote' auto’s en de aanwezigheid van veel jongeren. Er waren zes versierde auto’s. De eigenaren kregen een prijs van de organisatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May