Pahlad: President weet dat corruptie het probleem is
04 Jan 2015, 00:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi en NDP-asembleelid Charles Pahlad omhelzen elkaar. (Foto: René Gompers)


Assembleelid Charles Pahlad van de Nationale Democratische Partij (NDP) zegt dat hij niet zomaar de overstap heeft gedaan naar de VHP. "Het heeft wat tijd gekost om na te denken", zei de politicus op het podium van de oranjepartij te Houttuin zaterdagavond. Hij werd officieel verwelkomd in de VHP door voorzitter Chan Santokhi.

Pahlad zei aan het publiek dat hij naar voorzitter Desi Bouterse is geweest om te praten over het probleem van corruptie. De president is op de hoogte van het probleem, stelde het assembleelid, dat een van de stonfutu's is geweest van de paarse partij. Pahlad merkte op dat hij nooit iets heeft gevraagd van de NDP of de regering. Hij zei dat hij schoon is en op eigen kracht zijn succes heeft bereikt. Hij heeft ook nooit iets voor zijn kinderen gevraagd, deelde Pahlad mee. Zijn kinderen hebben gestudeerd en kunnen werk vinden. Een zoon van het assembleelid, Rawin Jiawan, is districtscommissaris van Saramacca. Pahlad zei ook niets van de VHP te vragen.

Santokhi zei dat Pahlad jarenlang elke dag vanaf zeven uur 's morgens tot 's avonds laat werkte voor de NDP, maar toch heeft hij de waardering niet gekregen. Pahlad gaf de VHP ook behoorlijk wat problemen in Wanica door zijn werk op het veld. "Maar hij heeft de grani niet gekregen", meent Santokhi. Hij en Pahlad omhelsden elkaar op het podium. Santokhi zei dat de stap van Pahlad een enorme ondersteuning is voor de strijd die gevoerd wordt tegen corruptie en onbehoorlijk bestuur. Met de stap van Pahlad kan de Mega Combinatie nu slechts rekenen op 25 zetels.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May