Wanica en binnenland krijgen extra aandacht politie
04 Jan 2015, 08:00
foto


Wanica en het binnenland zullen extra aandacht krijgen van het Korps Politie Suriname omdat de vijf roofovervallen met dodelijke afloop in 2014 in die gebieden hebben plaatsgevonden. Afgelopen jaar waren er 32 levensberovingen. In 2013 was het aantal 26. De meeste levensberovingen waren in huiselijke sfeer, terwijl elf personen omgekomen zijn door uit de hand gelopen ruzies.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie deelt mee dat 81% van de levensberovingen opgelost is. Het gaat om een hoog percentage, omdat de meeste te maken hadden met de relatiesfeer. Een man is aan de Kuldipsinghstraat doodgeschoten. Dit had te maken met een afrekening, zegt de politiebaas.

In vergelijking met de regio, zijn de criminaliteitscijfers in Suriname laag. Tjin Liep Shie merkt op dat dit de gemeenschap niet veel zal zeggen, omdat het gaat om het veiligheidsgevoel. Het gaat er om dat mensen zich veilig moeten voelen. De politie zal zich hiervoor voor honderd procent blijven inzetten, belooft de korpschef. Hij merkt op dat "we nu in de verkiezingstijd leven en veel politici de cijfers naar eigen inzichten zullen interpreteren". Tjin Liep Shie doet een beroep op politieagenten om recht door zee te blijven werken om de beste resultaten te bereiken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May