KPS werkt aan verbetering van zijn imago
03 Jan 2015, 20:00
foto


Het Korps Politie Suriname (KPS) is van plan zijn imago flink op te vijzelen dit jaar. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie roept politieagenten op om "geen pers uit te hangen". Hij weet dat er politieagenten zijn die voor geld foto's maken en deze doorgeven aan media. Ook dagrapporten worden gekopieerd en doorgesluisd naar journalisten.


De politiebaas vindt dat de media meer rekening moeten houden met de privacy. Hij heeft er kritiek op dat vermeld wordt in welke straat de vriendin een politieman woont, toen er melding van gemaakt werd dat er ingebroken is in zijn auto. Er is US$ 3500 buitgemaakt. "Waarom is het nodig om de straatnaam te noemen van de vriendin?", stelde de politiebaas bij de jaarafsluiting. Hij deed ook een beroep op politieagenten om de integriteit van het korps hoog te houden, want er is veel kritiek in de media geuit.

"Wij gaan het integriteitsbeleid aanscherpen", hield Tjin Liep Shie de wetsdienaren voor. Er komt een integriteitscode waardoor iedereen weet wat er verwacht wordt en hoe er opgetreden dient te worden. De Public Relations afdeling van het korps zal een belangrijke rol vervullen in het verbeteren van het imago van de politieorganisatie. Deze afdeling zal worden gereorganiseerd, kondigde Tjin Liep Shie aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May