Bushouders Southdrain rekenen op optreden overheid
03 Jan 2015, 14:00
foto
De weg Southdrain-Paramaribo werd vrijdag voor enige tijd gebarricadeerd door Surinaamse bushouders.


Bushouders die de route Southdrain-Paramaribo onderhouden, hopen dat door de overheidsinstanties maandag maatregelen treffen tegen Guyanese bushouders. Zij vervoeren passagiers vanuit Guyana naar Paramaribo onder het mom van 'touroperator'. Hierdoor worden Surinaamse bushouders brodeloos gemaakt.

De bushouders hebben diverse brieven geschreven naar het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, maar ze hebben geen reactie gekregen. Uiteindelijk besloten ze om de weg Southdrain-Paramaribo vrijdag te barricaderen. De Guyanese bushouders vervoeren passagiers naar Paramaribo, Atjoni en Albina. Deze illegale Guyanese bushouders ronselen passagiers en brengen deze op de terugweg ook naar Guyana. Touroperators mogen wel passagiers naar Suriname vervoeren, maar dan moeten zij met de zelfde personen terugreizen naar Guyana, wat meestal niet het geval is.

Inspecteur Norma Martodikromo geeft aan dat de barricade van gisteren is opgeheven, nadat de politie met de bushouders in contact is getreden. Hen is duidelijk gemaakt dat de openbare orde niet verstoord mag worden, maar dat zij hun beklag moeten doen bij de juiste instanties. De bushouders hebben hun misnoegen geuit via de media die ter plekke aanwezig waren. Ook de douane heeft volgens de bushouders een belangrijke taak om er op toe te zien dat de touroperators dezelfde personen terugbrengen die zij hebben opgegeven toen zij het land binnenkwamen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May