Centrale Meldkamer heeft veel overlast van bellers
03 Jan 2015, 06:00
foto
Het aantal telefoontjes dat de Centrale Meldkamer (CMK) heeft verwerkt. (Bron KPS)


Het werk in de Centrale Meldkamer van de politie is het afgelopen jaar behoorlijk gestoord door bellers die overlast bezorgen. Van de 1.6 miljoen telefoontjes hadden ‘slechts’ ruim 80.000 iets te maken met meldingen. Desondanks is de bijdrage van de samenleving via het alarmnummer 115 en de tiplijn 179, van essentieel belang geweest in de strijd tegen criminaliteit. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie wil wetgeving en nieuwe procedures om het werk op deze afdeling te doen vlotten.

Het aantal meldingen is sinds 2009 stabiel gebleven rond de 70.000 per jaar. Vijfennegentig procent van de telefoontjes komt van overlastbellers”, deelde Tjin Liep Shie mee tijdens een presentatie op de jaarafsluiting van het korps. Mensen pakken de telefoon voor de meest onbenullige zaken. “Men belt om te vragen naar het nummer van een mooie man of mooie vrouw die men in het korps heeft gezien. Anderen willen het nummer van de korpschef weten", illustreerde de politiebaas.

Behalve tips en meldingen komen er ook veel klachten binnen over geluidsoverlast en milieuproblemen. Ook over de aanpak hebben de burgers geen goed woord. Tjin Liep Shie deelde mee dat in er dit jaar harder opgetreden zal worden. “Mensen hebben recht op rust. Maar vaak als de politie ter plekke komt, wordt er weinig of niks gedaan. In 2015 gaan we minder praten, desnoods spullen in beslag nemen om te voorkomen dat de overlast wordt voortgezet.”

“De overlastbellers maken het voor ons heel lastig om in de meldkamer de processen goed aan te sturen. Daar moet een stukje wetgeving opkomen”, geeft Tjin Liep Shie aan. “Ook moeten we de procedures gaan aanpassen zodat we ons rustig kunnen bezig houden met de daadwerkelijke meldingen.” Door de meldingen heeft de politie een groot aantal criminele activiteiten kunnen voorkomen, zijn criminelen in de kraag gevat en drugs en wapens in beslag genomen. De politie heeft haar reactietijden verbeterd afgelopen jaar. In 48 procent van de gevallen was de politie er in tien minuten. Het korps heeft als doel gesteld om de samenleving nog meer te gaan betrekken in de strijd tegen criminaliteit.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May