Nieuwjaarsbaby in ‘s Lands Hospitaal verwelkomd
01 Jan 2015, 11:25
foto


Meisjes openen het nieuwe jaar in 's Lands Hospitaal. De nieuwjaarsbaby is om 00:02 uur verwelkomd in dit ziekenhuis. Het meisje weegt 2430 gram en maakt het samen met haar moeder goed.

De eerste baby in Academisch Ziekenhuis Paramaribo is een jongen met gewicht van 2730 gram. Hij werd om 00:06 uur geboren. “We zijn verslagen door ’s Lands Hospitaal”, deelt de dienstdoende verpleegkundige in het AZP mee aan Starnieuws. De eerstvolgende zuigeling, ook een meisje, kwam ook om 00:06 in ’s Lands Hospitaal ter wereld.

In het Diakonessenhuis diende een meisje zich aan om 00:42 uur. Daarna werd de eerste tweeling geboren om 0:58 uur. Het jongetje kwam eerst naar buiten en daarna zijn zusje.

Het is de hele avond rustig gebleven in het Sint Vincentius Ziekenhuis, deelt de dienstdoende zuster mee. Ze erkent dat de eerste baby’s meestal in ’s Lands Hospitaal of het AZP worden geboren. De eerste baby voor dit ziekenhuis, een meisje, zag om 07:50 uur het levenslicht. Om 08:30 uur kwam de eerste jongen in deze ziekeninstelling ter wereld. In het AZP zijn de tweede en derde baby meisjes. Voor vandaag worden nog zeker drie bevallingen verwacht.

In het ziekenhuis in Nickerie zijn er nog geen baby's geboren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May