Benzineprijs SOL naar historische prijs van SRD 3,40
30 Dec 2014, 14:00
foto


De prijs van een liter ongelode benzine is vanaf oudjaar SRD 3,40 per liter bij SOL. De laagste prijs sinds januari 2011. Mark Goede, directeur van SOL Suriname zegt aan Starnieuws dat de wereldmarktprijs nog steeds aan het dalen is, vandaar de lage prijs. Deze olie-import waarvan nu de prijs is bepaald door het ministerie van Handel en Industrie, is afkomstig uit de Petro Caribe deal met Venezuela.

Goede is blij voor de consument dat voor hetzelfde geld nu meer brandstof kan worden getankt. De marges van de oliemaatschappijen en dealers blijven hetzelfde. Door de lagere prijs, zijn er minder deviezen nodig voor de import van olie. Goede is blij dat met de jaarwisseling de samenleving niet zoveel uit hoeft te geven voor brandstof.

Bij Gow2 en Roy Boedhoe Enterprises is de pompprijs nog SRD 3.61 voor ongelode benzine. Voor ongelode benzine met additieven wordt bij SOL vanaf woensdag SRD 3,46 betaald. De prijs bij SOL voor ongelode benzine is gedaald met 30 cent per liter. Goede verwacht dat ook in januari de prijs van olie op de wereldmarkt nog laag zal zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May