Officieel: puin en lijken van vlucht QZ8501
30 Dec 2014, 10:04
foto


Indonesische ambtenaren hebben bevestigd dat de lichamen en het puin dat vandaag zijn gevonden in de Javazee afkomstig is AirAsia vlucht QZ8501. Het toestel was sinds zondag vermist.

Ceo van AirAsia, Tony Fernandes, zegt dat hij “verpletterd” is door het nieuws. President Joko Widodo vertelde de media dat hij alle zoekteams had opgedragen om zich te concentreren op het vinden van de passagiers en de bemanning.
De Airbus A320-200 met 162 mensen aan boord vertrok zaterdagavond laat uit Surabaya, Oost-Java op weg naar Singapore. De marine heeft aangegeven dat zij tot nog toe veertig lichamen heeft geborgen.

In een verklaring zegt AirAsia dat de wrakstukken zijn gevonden in de Straat Karimata, ten zuidwesten van Pangkalan Bun in de provincie Borneo Kalimantan. "Ik ben absoluut verpletterd. Dit is een heel moeilijk moment voor ons allemaal bij AirAsia, terwijl we wachten op verdere ontwikkelingen van de zoek- en reddingsoperaties. Onze eerste prioriteit is nu echter het welzijn van de familieleden van de passagiers van vlucht QZ8501,” zegt Fernandes.

In een persconferentie kort nadat de ontdekking werd bevestigd, drong president Widodo er bij de familieleden op aan sterk te zijn "op deze moeilijke momenten". De familieleden krijgen zorgverleners toegewezen en is een noodcentrum opgezet voor degenen die informatie willen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May