AirAsia QZ8501: Veertig lichamen geborgen
30 Dec 2014, 08:01
foto
Eén van de foto's die is getoond van het puin dat drijft in het zoekgebied in de Javazee. (Foto: AFP)


Ten minste 40 lichamen zijn geborgen uit de zee waar wordt gezocht naar het vermiste toestel van AirAsia vlucht QZ8501. De lichamen dreven samen met puin in de Javazee weg uit het Indonesische deel van Borneo. Er is nog geen officiële bevestiging gekomen dat de resten afkomstig zijn van het toestel.

De Airbus A320-200 met 162 mensen aan boord vertrok zaterdagavond laat uit Surabaya, Oost Java en verdween een uur daarna van het radar. De zoekactie is de derde dag ingegaan, waarbij het zoekgebied is uitgebreid tot dertien zones over land en zee. Tijdens een persconferentie van het hoofd van het Indonesische bureau voor zoek – en reddingsoperaties die live werd uitgezonden op de televisie, werden foto’s van het puin getoond, waaronder ook een lichaam drijvend op het water.

Familieleden van de passagiers op het vliegtuig die de foto’s zagen waren zichtbaar geschokt. Later meldde de Indonesische marine dat veertig lichamen waren geborgen door een oorlogsschip. Een woordvoerder zei dat de reddingswerkers druk bezig waren om de lichamen te bergen.

Het hoofd van de zoekoperatie Bambang Soelistyo zei dat hij er voor 95% van overtuigd was dat de getoonde voorwerpen afkomstig waren uit het vliegtuig. Hij voegde eraan toe dat er een schaduw was gespot onder water, die de vorm lijkt te hebben van een vliegtuig. Alle reddingsschepen en helikopters zijn gedirigeerd naar de plek waar de restanten zijn gevonden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May