Bouterse is trots op Parmessar en Abrahams
30 Dec 2014, 02:00
foto
De NDP-toppers Rabin Parmessar en Ramon Abrahams sluiten vrede met elkaar. (Foto: René Gompers)


De voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), Desi Bouterse, is bijzonder trots op de toppers Rabin Parmessar en Ramon Abrahams. Parmessar heeft de ministerspost op Openbare Werken in juni 2013 overgenomen van Abrahams. Het tweetal leefde geruime tijd op gespannen voet met elkaar. Op het podium in Ocer, bij de jaarafsluiting maandagavond, hebben beiden elkaar omhelst. Zij hebben hun geschillen uitgesproken en vrede met elkaar gesloten.

"Ik ben trots op de partij als voorzitter, omdat vandaag er symbolisch iets zich heeft voltrokken op dit podium. Ik ben zo trots omdat ik Ramon zag lopen naar het podium om Parmessar te omhelzen. Wanneer wij prediken dat wij dit land vooruit kunnen helpen door samen met elkaar op te trekken, dan dienen wij het voorbeeld te geven. Dan moet het van ons uitgaan. Wij kunnen geen mensen oproepen om samen te werken, want mandi mandi kan, ma mandi mandi no mus' de. Trobi trobi no mus' de", stelde Bouterse.

"Ik praat vandaag niet als president, maar als voorzitter van de NDP", zei Bouterse, die gezien het late uur een korte toespraak hield. Hij prees de jongeren voor de organisatie van de jaarafsluitingsbijeenkomst, onder supervisie van Abrahams. Bouterse zei dat hij geen vergadering wilde hebben met 70 bussen uit Wanica en 43 uit Nickerie, maar een bijeenkomst om het jaar af te sluiten en de boodschap over te brengen. De NDP zal ook niet meedoen met scheldkanonnades. Bouterse herhaalde dat de partij slechts de armoede als vijand heeft en daartegen wordt er gestreden. De missie van de partij is om door te gaan tot mensen niet meer in krotten wonen, de beste onderwijsmogelijkheden hebben en totdat kinderen geen knippa's verkopen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May