Ruben Mendonça neemt over bij de Douane
29 Dec 2014, 18:00
foto
August van Hamme, inspecteur Invoerrechten en Accijnzen, (links) gaat na zijn verlof met pensioen. Van hem neemt over Ruben Mendonça. (Foto: Raoul Lith)


August van Hamme heeft vandaag officieel de leiding van de dienst bij de Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen (Douane) overgedragen aan Ruben Mendonça. In aanwezigheid van de directeur van de Belastingdienst, Anthony van Dijk, is het protocol van overdracht getekend. Van Hamme die sinds 2005 de scepter zwaaide bij deze dienst, noemt de periode vruchtbaar waarin hij heel goed heeft gewerkt met de andere ambtenaren. "Er zijn zaken geweest die minder prettig waren, maar die wegen niet op tegen al de goede dingen die er zijn geweest. Ik bedank het team voor de ondersteuning die het heeft gegeven", zegt Van Hamme.

"De heer Van Hamme is gebleken een persoon te zijn die dialoog voorstaat. Hij heeft altijd zowel disputen binnen de organisatie als externe middels overleg weten op te lossen", meent van Dijk. Volgens de belastingdirecteur is het heel prettig werken met Van Hamme en "hij is een bescheiden persoon". Van Hamme gaat vanaf 2 januari met verlof tot augustus en aansluitend met zijn pensioen. "Hij is niet van ons af, eenmaal in een fiscale familie, altijd in een fiscale familie", deelt Van Dijk mee. Het is volgens hem belangrijk om gebruik te maken van de kennis die Van Hamme beschikt, ook na zijn pensionering.

Van Dijk vindt dat met Mendonça als opvolger bij de Douane, een verstandige keus gemaakt is door de regering. "Ik ken u als een zeer kundig mens. U hebt de afgelopen jaren een wezenlijke bijdrage geleverd aan de voorbereiding van het Asycuda World Systeem. Het is voor de Douane een heel belangrijk systeem", stelt Van Dijk. Hij deelt gelijk mee dat dit geautomatiseerde systeem in januari wordt gelanceerd.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May