Consument blij met lage brandstofprijzen
25 Dec 2014, 08:00
foto


Rond de feestdagen kan er nog goedkoop worden getankt. Veel consumenten houden de prijzen bij de verschillende maatschappijen nauwgezet in de gaten om voordelig te kunnen tanken. De prijzen bij Gow2 en Roy Boedhoe Enterprises (RBE) zijn voor de diesel SRD 3.69 en voor de loodvrije benzine betaalt de klant SRD 3.61. Bij SOL moet voor diesel SRD 3.94 neergeteld worden en de prijs van unleaded is van SRD 3.61 gestegen naar SRD 3.70. Bij Gow2 en RBE is de prijs van de unleaded juist gedaald met 27 cent van SRD 3.88 naar SRD 3.61. Intussen heeft het ministerie van Handel en Industrie bekendgemaakt dat de dieselprijs van SOL op 27 december daalt naar SRD 3.88.

De dalende olieprijs wereldwijd heeft ervoor gezorgd dat aan de pomp brandstof na drie jaar onder de SRD 4 per liter is. Wanneer de brandstof via de 'Petro Caribe deal' met Venezuela wordt ingekocht, is de prijs nog voordeliger.

Razia Bafati en Angel Hardjosetiko zeggen aan Starnieuws dat zij enorm blij zijn met de huidige prijs. “Wij kijken altijd welke leverancier goedkoper is. Alle centjes schelen en met deze verlaging houden wij meer geld over in onze portemonnee. Voor de feestdagen komt dit erg goed voor ons uit”. Gehoopt wordt dat ook de prijzen in de winkels zullen dalen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May