CBB sms-berichten mijlpaal voor betere dienstverlening
18 Dec 2014, 20:00
foto


Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) gaat door met het verbeteren en automatiseren van zijn dienstverlening. Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken, waaronder de dienst valt, heeft vandaag het startsein gegeven voor het verzenden van CBB sms-berichten. Met het verzenden van sms-berichten als de nieuwe service van het CBB, zullen cliënten door sms'jes, dus tekstberichten via de mobiele telefoon, worden ingelicht over de status van hun paspoortaanvraag en/of van de geldigheid van hun identiteitskaart.

De service is opgezet door de medewerkers van de afdeling Automatisering. Leilis feliciteerde zijn ambtenaren met de nieuwe mijlpaal. Hij zegt dat hij een op 25 juni dit jaar al had aangegeven dat bij de rationalisatie van het overheidsapparaat de nadruk is gelegd op het organiseren, vereenvoudigen en digitaliseren van de overheidsdienstverlening naar de samenleving toe. Op die datum is op het Bureau voor Burgerzaken Combé, het Bevolkingsadministratie Systeem Suriname (BaSS) officieel in gebruik genomen. Met dat systeem zijn de wachttijden aan de loketten significant korter geworden en bespaart de cliënt tijd en geld, omdat er wordt gewerkt met één centraal bestand.

Leilis geeft aan dat in de afgelopen periode is gebleken dat de inzet van ICT onontbeerlijk is voor het terugdringen van de wachttijden en de onderlinge gegevensuitwisselingen. “De snelle ontwikkeling van de informatietechnologie leidt tot ingrijpende veranderingen in de ‘netwerksamenleving’ en in de manier waarop wij als dienstverleners met onze burgers omgaan. Tegen de achtergrond van deze maatschappelijke ontwikkelingen werkt de overheid aan de verbetering van de dienstverlening. Transparant, efficiënt maar ook snel en zeker met optimale inzet van moderne ICT.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May