Rusland: NPS zal op eigen kracht zetel Nickerie binnenhalen
19 Dec 2014, 01:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland woensdagavond tijdens de vergadering in Wageningen met de structuren van de partij.


De Nationale Partij Suriname (NPS) denkt op eigen kracht in Nickerie een zetel te kunnen behalen, ongeacht de plek die de partij zal krijgen tijdens de onderhandeling met de samenwerkende partijen. Partijvoorzitter Gregory Rusland zegt aan Starnieuws dat er serieuze gesprekken gevoerd worden met andere partijen. Hoewel Rusland niet concreet wil ingaan, met wie er gesproken is, blijkt uit informatie dat er gesproken wordt met Soedeshchand Jairam, voorzitter van de PVF.

Rusland verwacht op basis van het aantal stemmen behaald in 2010, dat de NPS de vierde of de vijfde plaats zal bezetten op de kandidatenlijst. De partij is druk in het veld, zegt Rusland. Na Marowijne en Commewijne, zijn Nickerie en Wageningen aangedaan. De strategie van de partij naar de verkiezing toe, wordt besproken met de structuren. De NPS is zich ervan doordrongen dat ze een betere beurt moet maken dan in 2010 om een grotere rol te kunnen vervullen in het politieke bestel.

De NPS is bezig mogelijkheden te bekijken om met andere partijen samen te werken, ter versterking van de eigen positie. Vooral op agrarisch gebied wil 'de groene partij' de deskundigheid bundelen, om op deze manier een krachtigere inhoud te geven aan de ontwikkeling van deze sector. "Op deze manier kunnen wij de economie diversificeren om naast de mijnbouw een krachtige tweede sector te hebben", meent Rusland. De structuren zijn tevreden over de wijze waarop informatie over het te voeren beleid is uitgewisseld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May