Politieambtenaren aangehouden in ontvluchtingszaak Latour
15 Dec 2014, 01:00
foto


In de ontvluchtingszaak uit het cellenhuis te Latour op 6 december, zijn een onderinspecteur en een brigadier van politie aangehouden. Eerder is een onderinspecteur die de dienst had de nacht van de ontvluchting en de post eerder had verlaten, buiten functie gesteld.

De aanhouding en inverzekeringstelling volgt nadat de politie twee van de zes ontvluchte arrestanten, weer heeft aangehouden. Ze zijn achter slot en grendel, terwijl het onderzoek in deze zaak vordert. De onderinspecteur en de brigadier zijn vrijdagavond aangehouden. Uit het voorlopige onderzoek van een speciaal politieonderzoeksteam blijkt dat de brigadier hand- en spandiensten zou hebben verleend. Hij zou dit onder meer hebben gedaan voor de ontvluchte arrestant Rakesh Baynath die voor overtreding van de wet op verdovende middelen is aangehouden.

De ontvluchting zou een complot van deze arrestant zijn geweest. Hij heeft de Nederlandse nationaliteit en had alles klaargezet om te ontvluchtten. De brigadier zou geld hebben ontvangen van deze arrestant. Baynath is nog niet aangehouden en het vermoeden is dat hij is uitgeweken naar Frans-Guyana.
Wat verder bezwarend is voor deze politieambtenaar in het onderzoek is het feit, dat hij Baynath vaker op eigen gezag de vrijheid gaf om een nachtclub te Kwatta te bezoeken.

Een speciale eenheid van de politie heeft twee ontvluchte verdachten wederom aangehouden. Het gaat om Oyadele Jona alias Ootje en Guillermo Blomhof. Mede door hun verklaringen is er schot gekomen in het onderzoek.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May