Gemeenschappen Boven-Suriname dichterbij elkaar
14 Dec 2014, 18:00
foto
Minister Stanley Betterson op de fiets.


De gemeenschap van het Boven-Suriname gebied is blij dat de Communicatiepaden van 70 km, met 17 bruggen tussen Atjoni en Njun Aurora, een feit is. Een uitkomst voor scholieren, werkers die naar hun kostgrondjes moeten, voor de zorg en dienstverlening, maar ook voor nieuwe ontwikkelingen, zoals een taxidienst en de toerismesector. Het project looppaden en bruggen voor Boven-Suriname, welke gekenmerkt wordt als een 'baby' van de minister Stanley Betterson, is na zeven maanden hard werken opgeleverd.

Het is een mijlpaal in de geschiedenis van dit bestuursressort. Dit project heeft ervoor gezorgd dat nu gemeenschappen van Boven-Suriname dichterbij elkaar zijn gekomen. Minister Betterson verwoordde zijn blijdschap reeds te Atjonni bij de onthulling van het naambord van dit project. De delegatie vertrok per boot naar Jaw-Jaw. Na alle formele handelingen fietste de bewindsman met gezelschap op het pad van Jaw-Jaw naar Lespansi voor de opening van de brug.

Betterson heeft ook aan de duurzaamheid van dit project, dat ruim SRD 600.000 heeft gekost, gedacht. Zo is er een aantal mensen van het gebied in dienst genomen voor de onderhoud van de paden en renovatie van de bruggen. Ook zijn alle gereedschappen klaar voor de onderhoudswerkzaamheden. De mensen kunnen direct aan de slag. De middelen komen van de IDB als onderdeel van het decentralisatie programma DLGP.
Districtsraadslid Erwin Linga merkte op dat in het leven ontwikkeling noodzakelijk is. Communicatie is nodig om het gebied bij elkaar te brengen, gaf hij aan.
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May