Drie jaar opgelegd in zedenzaak
12 Dec 2014, 11:00
foto


Edwin P. is door rechter Marie Mettendaf veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij heeft seks bedreven met een meisje dat zwakbegaafd en minderjarig was. Ook beloofde hij het kind dat hij met haar zou trouwen wanneer zij groter zou worden. Inmiddels is het slachtoffer al overleden.

Op 27 april trof de moeder van het slachtoffer haar dochter in een hangmat thuis aan. Zij was niet aanspreekbaar. Na onderzoek bleek dat zij vaginaal en anaal misbruikt was. Uit verklaringen van twee gynaecologen bleek dat de wonden van eerder waren.

Edwin P. heeft bekend dat hij een keer seks heeft gehad met het kind. Hij voegde er aan toe dat het minderjarig meisje hiervoor toestemming had gegeven. Het slachtoffer had eerder verklaard dat zij tegen haar wil meerdere keren seksueel is misbruikt. Wanneer zij langsliep, trok de man haar naar zijn woning. Dit gebeurde in het binnenland. De moeder van het slachtoffer had verklaard dat het meisje en de man wel contact met elkaar hadden, maar dat zij niet wist dat hij haar seksueel misbruikte.
Mettendaf merkte op dat de veroordeelde vader van het kind kon zijn en beter moest weten. Daarnaast was het slachtoffer zwakbegaafd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May