Eerste goud voor Suriname op de Consude Games
10 Dec 2014, 02:00
foto


Suriname heeft dinsdag zijn eerste gouden medaille gewonnen op de Consude Games in Brazilië. De meisjes van het Special team waren succesvol bij het onderdeel estafette 5 x 80 m en noteerden een tijd van 57.42. Renate Does, Faith Antheunis, Mearangely Enser, Chivinga Doekoe en Urtha Griffith presenteren Suriname.

De jongens deden ook mee aan de estafette 5 x 80 m en behaalden de 7e plaats met een tijd van 54.18. Bij het onderdeel kogelstoten jongens en meisjes behaalden Ivanildo en Renate de 1e en 2e plaats, maar kregen geen prijzen, omdat dit onderdeel niet officieel is opgenomen in het programma, meldt het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

De jongens basketbalselectie verloor in de halve finale van Brazilië. Het was duidelijk te merken dat de tegenstander een maatje groter was. Suriname speelt vandaag voor 3e en 4e plaats en kan met brons naar huis gaan. De tegenstander is Uruguay.
De zaalvoetbalselectie verloor ook de laatste wedstrijd in de groep tegen Uruguay met 8-2. De schakers hebben ook hun laatste wedstrijd gespeeld tegen Paraguay verloren met 2½-1½.

Voor wat betreft tafeltennis, zullen de scholieren op dit onderdeel vandaag nog de laatste individuele wedstrijden spelen. Suriname heeft tot nog toe 8 medailles in de wacht kunnen slepen en staat op de 7e plaats. De Consude Games, waar Suriname met een delegatie van ruim honderd personen aanwezig is, worden vandaag afgesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May