Judoka's en basketbalselectie succesvol op Consude Games
08 Dec 2014, 12:00
foto
De medaillewinnaars van Judo; Vlnr: Redjodikromo Jefferey (coach), Kartonomo Ahmed, Sommandas Tatjana, Jubithana Britney, Albertzoon Seguino en Madhar Shies (coach). Foto: Sport- en Jeugdzaken


Peru had geen schijn van kans tegen de scholieren basketbalselectie van Suriname, zondag op de Consude Games. Bij de rust was het reeds 42-22 voor Suriname. Aan het eind van de wedstrijd was de score 69-44. De laatste wedstrijd wordt vandaag tegen Paraguay gespeeld. Suriname kan bij winst op de eerste plaats eindigen.

De judoka’s hebben in het vervolg van hun strijd nog twee bronzen medailles in de wacht gesleept. Het waren Britney Jubitana (-53 klasse) en Ahmed Kartomo (-44 klasse) die het totaal aantal medailles bij judo op vier brachten, meldt Sport- en Jeugdzaken uit Brazilië.

De schakers hebben gisteren hun eerste winst kunnen behalen. Nadat eerder een remise en een verliespartij waren geïncasseerd, kon Uruguay worden verslagen (3½ - ½).
De zaalvoetbalselectie heeft met 8-1 verloren van titelverdediger Brazilië. Er waren genoeg kansen voor Suriname om beter te presteren. De afronding liet te wensen over, vooral in het begin waar drie geheide kansen niet werden benut. De Brazilianen gooiden hun ervaring in de strijd om de selectie van Suriname eronder te krijgen. Suriname moet in deze halve competitie nog uitkomen tegen Venezuela en Uruguay.

Het onderdeel zwemmen is zondag afgesloten. Er waren voor Yael Touw Njie Touw maar liefst drie finaleplaatsen, maar hij won geen eremetaal.
Op de eerste atletiekdag gisteren was de uitschieter bij Suriname Marciano Shepper die uitkomt op de zeskamp. Hij heeft drie onderdelen afgewerkt waarbij op de 100m sprint op de 4e plaats eindigde met een tijd van 15.49, bij hoogspringen op de 1e plaats (5.74m) en kogelstoten op de 7e plaats met een stoot van 10.57m. De atleten komen vandaag weer in actie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May