Drie jongeren aangehouden voor geweld tegen politie
07 Dec 2014, 15:22
foto


Drie jongeren die geweldsdelicten tegen twee politieagenten hebben gepleegd, zijn in verzekering gesteld. Het gaat om Guillermo A. (23), Miquell H. en Jeorginio V., beiden 20 jaar. Hen wordt ten laste gelegd opruiing, weerspannigheid, openlijke geweldpleging en mishandeling.

Op vrijdag 5 december, omstreeks kwart over twee ’s middags, kreeg de Centrale Meldkamer van de politie een melding binnen, dat scholieren bezig waren alcohol te gebruiken nabij een handelszaak aan de Jodenbreestraat. Twee politieambtenaren, die pro surveillance hadden, werden opgedragen om op onderzoek uit te gaan, meldt de afdeling Public Relations.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de agenten ter plaatse een groep scholieren en vermoedelijk niet-scholieren aantroffen. De agenten droegen de jongeren op om de plaats te verlaten. Een deel van de vermoedelijk niet schoolgaande personen was het niet eens met het optreden van de politie. Een jongeman, die naderhand de 20-jarige arbeider Miquell H. zou blijken te zijn, begon de politieambtenaren te provoceren en de groep op te hitsen.

Op grond van dit opruiend gedrag besloten de politieambtenaren Miquell H. aan te houden ter voorgeleiding bij een hulp-officier van justitie. Hij begon zich toen zowel verbaal als fysiek te verzetten tegen zijn aanhouding en daarbij werd hij geholpen door Guillermo A. en Jeorginio V. De twee politieambtenaren lieten zich niet afschrikken door het tegen hun ontketend geweld en gingen de confrontatie aan. "Dankzij moedig optreden van de twee politieambtenaren is het gelukt om de drie geweldenaren aan te houden met assistentie van andere collega’s. Deze zaak is in onderzoek bij de politie van het bureau Centrum", meldt de politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May