Kinderen en volwassenen blij met sportcomplex Pontbuiten
06 Dec 2014, 17:00
foto
De kinderen leven zich uit op het sportcomplex Pontbuiten.


Honderden kinderen uit Pontbuiten en omgeving hebben door flink te ravotten hun nieuw sportcomplex verwelkomd. Dit gebeurde vrijdag in aanwezigheid van onder meer minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling, districtscommissaris Mike Nerkust (Paramaribo Zuidwest), assembleelid André Misiekaba, Bas Ahmadali, directeur van het Decentralisatiebureau DLGP, districts- en ressortraadsleden (dr en rr). Het volk heeft gesproken dus uitvoeren, waren de woorden van de bewindsman die de opening verrichtte.

Dit project is vanuit het Districtsfonds gerealiseerd waarbij vooral de dr en rr-leden van dit ressort hun stem hebben laten horen. Betterson zei ook andere ministeries het concept van burgerparticipatie om projecten te initiëren en af te ronden, kunnen overnemen. Hij merkte op dat het geven van het startsein niet altijd betekent dat een project wordt afgerond. Het projectbureau DLGP heeft volgens hem laten zien dat er goed samengewerkt kan worden. Draagvlak hebben voor een project is volgens Betterson de garantie voor duurzaamheid.

Voor dit multifunctioneel sportcomplex is een beheersstructuur opgezet vanuit het districtscommissariaat Zuidwest. In juli dit jaar is gestart met de werkzaamheden op het slecht onderhouden terrein van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Na veel drempels te hebben overbrugd, heeft Regionale Ontwikkeling via het decentralisatieproces dit complex, met een oppervlakte van 9000 m2, neergezet. Dit project is voor het grootste deel gefinancierd uit middelen van het ministerie en heeft SRD 1.2 miljoen gekost. De faciliteiten zijn een voetbal-basket-, een volleybalveld, speeltuin, twee toilettengroepen en een toilet voor mensen met een lichamelijke beperking. Sportattributen en twee brushcutters behoren ook tot het Kinderdagcadeau. De Rotary heeft op het terrein een peuterhoekje ingericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May