Eerste gedeelte weg naar Bigi Ston ingebruik genomen
06 Dec 2014, 21:00
foto
Minister Stanley Betterson (links) met naast hem ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk bij de oplevering van de weg naar Bigi Ston.


Het eerste gedeelte van de weg naar Bigi Ston langs de Marowijnerivier - bekend als de weg naar Bamboesoe - is vandaag opgeleverd. De ontsluiting heeft plaatsgehad bij het dorp Malinka. Via het districtsplan van Marowijne heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) dit project bewerkstelligd.

RO-minister Stanley Betterson stelt dat het bepaald niet gemakkelijk was om te pleiten voor deze weg. In het ressortplan staat dat de weg tot Bigi Ston moet. Volgens districtscommissaris Theo Sondrejoe van Marowijne is het belangrijk dat de ontsluting er is voor verdere ontwikkeling van deze gebieden. De plaatselijke gemeenschap vraagt nu aandacht voor elektriciteit, drinkwater en openbaar vervoer.

De weg naar Dantapoe en de weg naar Bigi Ston zijn begroot voor SRD 3,7 miljoen. Diverse sprekers hebben benadrukt hoe belangrijk ontsluiting is voor verder ontwikkeling van de gebieden. Betterson heeft in het vooruitzicht gesteld ontsluitingswegen in Matawai en het Boven Suriname-gebied.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May