Staatsolie komt contractanten tegemoet
05 Dec 2014, 22:00
foto
Bij de nieuwe raffinaderij van Staatsolie zijn ook buitenlandse werknemers ingezet.


Staatsolie overweegt om een schriftelijke verklaring te sturen naar de ambassades van de ontevreden contractanten van het Italiaanse JV Irsic (Irem-Sices). Het oliebedrijf wil zich garant stellen voor deze groep contractanten dat hun nog te ontvangen loon wordt uitbetaald.

Zo’n honderd buitenlandse contractanten hebben hun bezorgdheid uitgesproken over het vermoedelijk uitblijven van de betaling van hun salaris. De arbeiders zijn ingezet bij de bouw van de nieuwe raffinaderij van Staatsolie en hun tijdelijke arbeidsovereenkomst verloopt binnenkort. Het gaat om Indiërs, Filipijnen en Vietnamezen die door JV Irsic zijn aangetrokken. In het arbeidscontract is opgenomen dat de betaling van de arbeiders uitsluitend via bankovermaking plaatsvindt.

Staatsolie zegt in een verklaring dat om nog onduidelijke redenen de groep ervan uitgaat dat het nog verschuldigde loon niet naar hun buitenlandse rekening zal worden overgemaakt. Het contractorsbedrijf heeft conform de afspraken met Staatsolie altijd het loon tijdig aan de arbeiders uitbetaald. Met haar garantstelling wil Staatsolie de verstoorde relatie tussen JV Irsic en de werknemers vlot trekken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May