Gajadien: Minister Financiën verschuilt zich achter wetgeving
05 Dec 2014, 01:00
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat minister Andy Rusland zich verschuilt achter 'verouderde wetgeving' om het wanbeleid dat gevoerd wordt te maskeren. Hoewel de inkomsten uit de goud- en oliesector aanzienlijk verminderd zijn, is de regering volgens de politicus doorgegaan met verspilling. Als er goed gepland werd, had de regering kunnen zien aankomen dat de prijzen op de wereldmarkt aan het dalen waren, stelt Gajadien tegenover Starnieuws. Hij reageert op uitspraken van Rusland.


"Wij hebben meegemaakt dat de regering een corruptief en verspillend beleid heeft gevoerd in de tijden dat enorme inkomsten het land binnenkwamen door de hoge prijzen van deze grondstoffen. Hij noemt als voorbeeld het aankopen van honderden voertuigen voor een bepaald ministerie of het kabinet van de president. Enkele van deze auto's zouden zelfs bij de administratie niet bekend zijn, waar ze zijn. Er zijn diverse claims betaald voor het pre-shipment programma aan SGS, miljoenen aan consultants voor de invoering van BTW, voor de bouw van bruggen etc. etc. Verder zijn er legio gevallen bekend waarbij er geen openbare aanbestedingen hebben plaatsgevonden en dat projecten voor het veelvoudige onderhands zijn gegund. Verspilling waarbij kavels bouwrijp werden gemaakt voor 130 euro per vierkante meter", stelt Gajadien. Hij herhaalt dat president Desi Bouterse heeft bijgedragen aan verspilling en corruptie.

Bevestiging wanbeleid
Gajadien geeft aan dat Rusland de samenleving probeert te misleiden door te stellen dat vanwege de zwakke administratie er enorme achterstanden optreden bij de betalingen van leveranciers en aannemers die goederen en diensten hebben geleverd aan de overheid. "Dezelfde administratie hebben wij jaren gekend, toen waren deze achterstanden uit den boze. Deze minister heeft juist een systeem geïntroduceerd waarbij het publiek geheim is dat het slechts enkelen zijn die beslissen wiens betaling op de lijst komt voor betaling, waarbij procentsgewijs tegenprestaties geleverd moeten worden. Het assembleelid merkt dat de regering doorgaat met de populistische uitgaven als propagandistische informatie mediaprogramma’s, maar ook megaprojecten om nog wat corruptieve verdiensten eruit te kunnen halen.

"Als minister Rusland nu praat over kasstroomspanningen en dat elk dubbeltje tien keer omgekeerd wordt alvorens het wordt gegeven, benadrukt hij alleen dat het gevoerd wanbeleid nu aan het eind van deze regeertermijn alleen maar wordt bevestigd", zegt Gajadien. "De regering heeft nagelaten om veiligheid te scheppen zoals het instellen van een spaar- en stabilisatiefonds, alsmede niet meer uitgegeven dan verdiend wordt", concludeert Gajadien. Bij de laatste bijeenkomst met de vaste assembleecommissie van Financiën heeft Rusland meegedeeld dat er een betalingsachterstand is van SRD 183 miljoen aan aannemers en leveranciers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May