Wijkkantoren Sociale Zaken voeren prikactie
04 Dec 2014, 01:00
foto
Leden van de bond bij Sociale Zaken in vergadering bijeen bij CLO. Ze worden toegesproken door vakbondsleider Ronald Hooghart. (Foto: Raoul Lith)


Ambtenaren van alle 65 wijkkantoren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zijn donderdag en vrijdag in een prikactie. Dit is gisteren besloten tijdens een spoed algemene leden vergadering van de vakbond BASZ (Bond van Ambtenaren bij het ministerie van Sozavo). "Wij willen deze minister dwingen dat ze meer respect voor de bond en de leden moet opbrengen. Ze toont een heel onverschillige, nalatige houding", zegt Henk Inkt, secretaris generaal van de bond.

De vakbondsman merkt op dat er verschillende zaken gerealiseerd moeten worden voor het personeel. "Vanaf minister Alice Amafo is gekomen, worden de interne opleidingen geëvalueerd. Terwijl het bij Fiso juist zo is dat personeelsleden worden bij- of omgeschoold, zodat ze meegaan voor een bevordering. Ook het benoemen en bevorderen van de mensen in hun functie laat jaren op zich wachten", stelt Inkt. Op de verschillende wijkkantoren zijn er mensen die al jaren waarnemen als hoofd maar niet benoemd zijn in die functie. Ook heeft de minister sinds haar aantrede ook geen zon- en feestdagen laten uitbetalen aan bewakers. "Al is het hun functie. Het staat in de wet dat je ze 200% moet uitbetalen", meent Inkt.

Inkt zegt dat sinds 30 oktober een brief is gestuurd naar minister Alice Amafo, waarin de verschillende aandachtspunten staan. "Wij hebben de minister toen gevraagd binnen twee weken een reactie te geven. Wij wachten nog steeds op een officieel antwoord", licht Inkt toe. Hij stelt dat de leden het wachten beu zijn en om deze spoedbijeenkomst hebben gevraagd.

De actie wordt ondersteund door de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), waar de BASZ is aangesloten. CLO-voorzitter Ronald Hooghart geeft aan dat het om een prikactie gaat, waarbij de kantoren 's morgens tot 11 uur open zullen zijn. Hij geeft aan dat indien de bond in een week geen antwoord krijgt, de acties verscherpt zullen worden. Inkt zegt dat er ongeveer 800 mensen werkzaam zijn op de wijkkantoren die meedoen. Op het ministerie gaat het volgens hem om 2500 ambtenaren.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May