Burger King heeft nog geen ontslagvergunning aangevraagd
01 Dec 2014, 06:00
foto
Personeelsleden van Burger King in een mineurstemming. (Foto: Raoul Lith)


Het personeel van Burger King in het TBL-complex weet niet waar het aan toe is. De deuren van het internationale fastfoodketen in Suriname zijn gisteren definitief gesloten. De medewerkers hebben zich gewend tot het ministerie van Arbeid om bijstand, want ze hebben te horen gekregen dat ze geen extra vergoeding zullen krijgen. De directie heeft meegedeeld dat er geen winst is gemaakt de afgelopen vier jaren.

Anita Brown werkt vanaf het begin bij het restaurant. “Weet je hoe het voor mij is, je kan niet slapen, hebt een lening om af te lossen, het is stressend. Ik lig gewoon wakker op bed. Ik had dit helemaal niet verwacht. Je kan niet twee weken van tevoren zeggen dat je gaat sluiten", zegt zij aan Starnieuws. Ook crewmember Ruben Lachman die al 4 jaar bij Burger King werkt, vindt de situatie vervelend. Hij heeft zeer prettig gewerkt en vond het heel leuk. Hij wil weten wat er met het geld dat hij nog te goed heeft gebeuren zal. Het gaat om 19 crewmanagers en 4 managers.

De weinige klanten die aanwezig waren, gaven aan het erg jammer te vinden dat het bedrijf sluit. Eerder sloot Burger King Suriname al het hoofdkantoor aan het Kerkplein. Minister Michael Miskin om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de directie nog geen ontslagvergunning heeft aangevraagd voor de medewerkers. Het personeel heeft alvast contact gemaakt, maar ook de Ontslagcommissie heeft nog niks vernomen van de leiding van Burger King.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May