SBWB alleen bevoegd titelwedstrijden te organiseren
29 Nov 2014, 16:00
foto
V.l.n.r. Penningmeester Roy Hoogvliets, voorzitter Mannav Kanhai en competitieleider Gilberto Geer. (Foto: Raoul Lith)


De Kantonrechter heeft besloten dat de Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond (SBWB) wordt vertegenwoordigd door Manav Kanhai, Gilberto Geer, Roy Hoogvliets, Vinay Lachman en Rakesh Lachman. Voorzitter van SBWB, Manav Kanhai, hoopt dat er nu duidelijkheid is voor de leden, omdat de situatie erg vervelend was.

Het heeft iets langer dan een jaar geduurd voordat de rechter uitspraak heeft gedaan in deze zaak. Volgens het vonnis mag de groep van Winston Wielson zich niet uitgeven als bestuur van de SBWB. Als ze dit toch doen, moeten ze een bedrag van SRD 1.000.- per dag betalen.

Kanhai ziet graag dat de groep Wielson met het bestuur praat, ten behoeve van de sport. Hij wil dat het goed gaat met de bodybuilding en weightlifting sport in Suriname. “Ik wil verder gaan met iedereen, zolang het in belang is van de bodybuilding sport,” zegt Kanhai.

Hij legt uit aan de atleten die meedoen aan wedstrijden die door anderen zijn georganiseerd, mogen kiezen om het toch te doen, maar dat deze niet wettig zijn en de titels niet erkend zijn. “U bent gewoon winnaar georganiseerd door een groepje. Het zijn geen SBWB-wedstrijden.” Er mogen overigens geen wedstrijden die de SBWB houdt, worden georganiseerd zoals mister Suriname en Novus.

Volgens Kanhai mogen de atleten in principe niet meedoen aan wedstrijden die niet erkend zijn door de SBWB. Aan sponsoren geeft hij mee dat het wettig bestuur niet verantwoordelijk is voor gelden die zijn verzameld door derden. Ze hebben niet de SBWB gesponsord, maar een groep derden. Hij vindt dat deze mensen zijn misleid. Op 7 december is er een officiële wedstrijd van de SBWB, de Mister Suriname wedstrijd, waarvan de hoofdprijs een auto is. Zondag is er in het revalidatiecentrum, een teach-in voor de atleten die aan de wedstrijd willen meedoen.


Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May