KKF zet een nieuwe koers in
29 Nov 2014, 08:00
foto
KKF-voorzitter Henk Naarendorp.


De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) zet een nieuwe koers in. De organisatie wil een nieuwe en strategische rol gaan vervullen in de Surinaamse zakenwereld en de politiek. Dit zegt KKF-voorzitter Henk Naarendorp. De nieuwe koers is gebaseerd op onderzoeksresultaten dat de kamer heeft verricht onder haar leden en de samenleving.

Men wil onder andere dat de KKF onafhankelijk, vernieuwend en gedecentraliseerd is. “Er gebeurt teveel in Suriname om alles te concentreren in Paramaribo of Nickerie”, licht Naarendorp toe. “Overal in het land zijn er bewegingen te bespeuren. De meeste zijn veroorzaakt door de grote investeringen van buiten en de overheid zelf.” Het onderzoek heeft ook uitgewezen dat de kamer het steunpunt moet zijn voor startende ondernemers en investeerders uit het buitenland. De KKF moet ook een grote bijdrage leveren aan de regionale- en mondiale politiek van Suriname.

Om de doelen te bereiken is er een plan opgezet dat al in werking is deelt Naarendorp mee. “Wat u kunt verwachten is een transformatie van de KKF. We vinden dat we de Kamer klaar moeten maken voor alle veranderingen en uitdagingen die op ons afkomen”, legt Naarendorp uit. “Er gebeurt teveel in de wereld, er gebeurt teveel in Suriname om passief te zitten en te denken dat het wel goed komt. We zijn pro-actief.” Vicepresident Robert Ameerali juicht de stap van de KKF toe. “We leven in een dynamische wereld waarin veranderingen zo snel gebeuren dat ‘long term’ plannen haast onmogelijk wordt.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May