Propagandamachine ABOP draait op volle toeren
26 Nov 2014, 02:00
foto
ABOP- voorzitter Ronnie Brunswijk spreekt zijn aanhangers aan de De Craneweg toe.


De ABOP-propagandamachine draaide tijdens het srefidensi-weekeind op volle toeren. Het begon vrijdag met de installatie van kernen aan de Craneweg in Wanica. Zaterdag werd er vergaderd te Stoelmanseiland, zondag in Pontbuiten en dinsdag was Albina aan de beurt. Op Stoelmanseiland leek het even op een confrontatie tussen ABOP en BEP.

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zei aan de De Craneweg niet te zullen stoppen om de kiezers bewust te maken over de juiste keus. De verkiezingen van komend jaar zullen volgens hem gaan tussen de armen en de rijken. Brunswijk deelde mee dat zijn partij voornamelijk opkomt voor de kansarmen. Op deze vergadering werden vijftien kernen geïnstalleerd.

Sterke mobilisatie Stoelmanseiland

ABOP had een sterke mobilisatiecampagne op touw gezet te Stoelmanseiland. Vooral de benedenloop van de Marowijne was goed vertegenwoordigd. Meer dan 50 boten zijn gedirigeerd richting Stoelmanseiland. De vergadering kreeg het karakter van een massameeting. Door de drukte moest de bijeenkomst niet meer in de vergaderzaal gehouden worden. Deze werd verplaatst naar het park. Voor Brunswijk is Stoelmanseiland bijzonder belangrijk. Hier was zijn hoofdkwartier tijdens de Binnenlandse Oorlog. Brunswijk werd warm onthaald. Ze verwachten dat Brunswijk in 2015 president van Suriname wordt.

Brunswijk landde op Stoelmanseiland, vergezeld door Frans Wadena, een harde werker van de BEP, in het dorp. Wadena was ook aan de zijde van Brunswijk op het podium. Hij deelt mee nog niet gereed te zijn voor de overstap naar ABOP, maar het is een kwestie van tijd. Er was veel spanning en sensatie toen ook de BEP-toppers, voorzitter Celsius Waterberg en ex-partijleider Caprino Alendy tijdens de ABOP-manifestatie te Stoelmanseiland landden. Tussen de twee partijtoppers, die samen in A Combinatie zaten, is er geen woord gesproken. Brunswijk is ervan overtuigd dat Stoelmanseiland voor ABOP zal kiezen. Zijn boodschap is dat ABOP weer deel zal uitmaken van de regering, na 25 mei.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May