Fractieleidersoverleg vandaag over begroting 2015
26 Nov 2014, 06:00
foto


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft voor vandaag een fractieleidersoverleg uitgeschreven. Het gaat om een bespreking over de behandeling van de begroting voor het komende jaar. Diverse verslagen van de vaste commissies zijn intussen goedgekeurd. Voor donderdag is er een huishoudelijke vergadering uitgeschreven waar ook verslagen van diverse departementen behandeld zullen worden.

Ricardo Panka, fractieleider van de Mega Combinatie, zegt aan Starnieuws dat tijdens de algemene politieke beschouwingen het zwaartepunt gelegd moet worden. Zoals gebruikelijk zal eerst het voorgenomen beleid van de regering worden besproken. Het staatshoofd heeft zijn jaarrede op 1 oktober gehouden. De Nationale Assemblee heeft nog geen openbare vergadering kunnen houden door gebrek aan quorum.

"De individuele begrotingen van de ministeries hoeven niet zoveel tijd in beslag te nemen", vindt Panka. Hij vindt dat de behandeling zakelijk en technisch hoort te geschieden, omdat tijdens de algemene politieke beschouwingen al veel zaken aan de orde zullen komen. Tijdens het fractieleidersoverleg zullen de spreektijden worden besproken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May