HI-dependance Atjoni moet ontwikkeling gebied trekken
18 Nov 2014, 02:00
foto


Het ministerie van handel en Industrie (HI) heeft vrijdag een dependance geopend te Atjoni. Eerder opende het ministerie dependances te Albina en Moengo. Volgens DNA-leden Hugo Jabini, Walter Bonjaski en Walter Ajaiso, zullen er met de opening van het kantoor, belangrijke ontwikkelingen in het gebied plaatsvinden. Atjoni wordt door hen gezien als een groeiend handelscentrum.

Hoofdkapitein Sampie van het dorp Nieuw Aurora gaf in zijn toespraak aan, dat hij blij is met de komst van het ministerie in dit gebied. Hij is zeer verheugd dat minister Don Tosendjojo van Handel en Industrie en de diverse DNA- leden van Marowijne de ontwikkeling in Atjoni ondersteunen.

Het ministerie zal trainingen geven om werkgelegenheid te creëren voor de jongeren uit Atjoni en de consumenten zullen nu beter beschermd worden tegen vervallen producten en prijsopdrijving. Tosendjojo geeft aan dat met de dependance, het ministerie beter controle kan uitvoeren. Hij vroeg de gemeenschap om medewerking. “Ik wil als zoon van het district, ontwikkeling hier brengen”, benadrukte hij.

DNA–lid Bonjaski drukte de andere ministeries op het hart om HI te volgen. Hij hoopt dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij zich ook vestigt in het gebied. Tosendjojo onthulde na zijn toespraak samen met de voorzitter van Abop, Ronny Brunswijk, het naambord van het kantoor, meldt de voorlichting van Handel en Industrie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May