Jongeren verfraaien Creola met sierplanten
17 Nov 2014, 03:00
foto
Jongeren bezig met planten op de berm bij Creola.


Jongeren van Creola (ressort Jarikaba) hebben zondag met ondersteuning van de lokale bevolking het initiatief genomen om hun omgeving te verfraaien. Creola bestaat tachtig jaar. Aroon Samjhawan, één van de initiatiefnemers, zegt aan Starnieuws dat de bermen met dertig sierplantjes zijn verfraaid.

De planten zijn afkomstig van Openbaar Groen van Openbare Werken. De initiatiefnemers Samjhawan en Adjai Ramfali vinden dat de jeugd bewust gemaakt moet worden om verantwoordelijkheid te nemen over zichzelf en hun omgeving.

Samjhawan meent dat de boodschap van president Desi Bouterse duidelijk is. 'Surinamers moeten de verantwoordelijkheid nemen over het land en dat hebben de jongeren getoond met dit initiatief. Bij dit project zijn betrokken enkele leden van de Jongeren Vereniging Jarikaba en NDP-jongeren Jarikaba. Openbaar Groen zal zorgen voor beheer en verzorging van de planten. Maar ook de jongeren, de initiatiefnemers, zullen hun bijdrage blijven leveren opdat de plantjes zullen groeien en bloeien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May